reklama

Všechny celebrity na té správné adrese

Úterý 30.04.2024

Všechny celebrity na té správné adrese

reklama

Matěj Hádek: Brácha má zlomenou nohu, zastupuji ho já!

Led 24, 2016 | Nejnovější

reklama

Byl mezi nominovanými, ale cenu pro nejlepšího herce získal jeho brácha Kryštof. Při vyhlašování výsledků Cen české filmové kritiky v Divadle Archa se ale jen usmíval. MATĚJE HÁDKA (40) to ani v nejmenším nerozhodilo.

Spíš naopak, svému o sedm let mladšímu sourozenci to prý strašně moc přál. „Brácha mě k filmu Honzy Prušinovského Kobry a užovky vlastně dostal a dík mu za to. V celovečerním filmu jsme se sešli spolu poprvé a poprvé hráli i bratrskou, dost nesourodou dvojici. To, že jsme se za obě naše role dostali do nominace je velký úspěch a že Kryštof cenu za nejlepšího herce získal, je úplná paráda. Jeho role byla náročnější. Hrát magora, feťáka a vykradače chatek je dost těžký úkol. Zvládl ho skvěle a zaslouží si tu cenu. Také jsem mu to hned esemeskoval a byl hodně rád,“ řekl Matěj Hádek, který za Kryštofa, který je zdravotně indisponován, přebral zmíněné ocenění. „Rád za brášku přebírám ceny. Není to poprvé. Jsem jeho prvním kritikem a hodně si o našich rolích povídáme. Dneska si ale pro ocenění osobně přijít nemohl. Zhruba před čtrnácti dny uklouzl na ledovce, zlomil si nohu a musel podstoupit operaci. Má v noze šrouby a zatím to na nějaké náročné chození není. Možná se ani nebude moci zúčastnit Českých lvů, protože tak nějak v době, kdy by se měly výroční ceny České filmové a televizní akademie udílet (5. března), ho čeká další operační zákrok. Ale uvidíme,“ dodal Matěj Hádek.

Kategorii Nejlepší herečka v šestém ročníku Cen České filmové kritiky získala Alena Mihulová za hlavní roli ve filmu Domácí péče, nejlepším filmem se za loňský rok stalo komediální drama Ztraceni v Mnichově, ocenění se dočkal i nejlepší dokument, nejlepší scénář, objev roku, audiovizuální počin a objev roku. Na slavnostní vyhlášení dorazila řada známých tváří mj. Vojta Dyk s Tatianou Vilhelmovou, Jana Štěpánková, Martha Issová a další.

Foto: Herminapress

 

reklama

reklama

reklama

reklama

reklama